Bilen är nödvändig

Just nu

Lyssnar på nyheterna och inslaget om den stora tågförseningen igår. Usel statistik som försvaras med att tåget har färre förseningar än flyget. Så dåligt att gå i försvarsställning med sådana argument.
Så fortsätter intervjun/diskussionen, ska man ta flyg eller tåg. Strax innan har nyheterna informerat att forskare kommit fram till att bensinpriset ska dubbleras om vi ska nå miljömålen.

Bil får det bli
Hur reser jag. BIL!!! När det blir dags att besöka barn och barnbarn i Stockholm så tar jag bilen.
Med en vovve som ska med och även rastas så orsakar alla förseningar panik. Att bli sittande i timmar eller att byta till bussar med bagage och vovve är en mardröm och omöjligt. Har därför skaffat en liten bil med låg förbrukning. Vägrar som passionerad pensionär och företagare att bli sittande och stirra i väggen

Vi kommer i kläm

Ska vi sluta resa, utarma näringsliv och landsbygd? Detta börjar bli skrattretande är första reaktionen, tyvärr värre än så, det är helgalet nu!  Ska vi alla bo mitt i en stad med gångavstånd till arbetet. Ska vi alla betala höga insatser för en bostadsrätt eller orimliga hyror för att få ett boende?
I Åryd har vi en liten matbutik. Där ville man bli utlämningsställe för systembolaget och fick nej. Svaret var att Åryd var för nära en av Systembolagets butiker, bara ca 17 km. Nu meddelar nyheterna att Systembolaget planerar hemleverans. Stömmel är ett ord för dumbommar, ordet kommer från min hembygd i Norrbotten. Stömmel finns i mitt huvud nu. Alltså se helheten för sjutton. Kommun, stat m fl över våra huvuden orsakar miljöproblem. Ändring på det!

Monica

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *