Sport, en miljöbov och helig ko

Papperstidning med massor av sport


Flygskam och nu klädskam. Ja vad matas vi inte med i media. Igår köpte jag en kvällstidning/papperstidning vilket sker sällan. Orsaken är att kvällstidning och lokaltidning har ett magert, enahanda nyhetsinnehåll och massor med sport vilket jag aldrig läser. Igår blev det Kvällsposten och åter lika besviken på innehållet. Tidningen innehöll totalt 56 sidor, därav 24 sidor sport ca 43 %. Alltså produceras 24 sidor som jag slänger direkt. Avverkning av träd, transport, produktion av papper, transport, tryck av tidning, transport o s v.

En oerhörd miljöförstöring med andra ord

Ja, precis så är det. Varför har ingen räknat på det. Varför så lite om allt annat än flygskam och klädskam.
Finns inte modet att ta upp annat än det som alla “skriker om”.
Men inget hindrar oss från att tänka själva och agera i det tysta eller “skrika om” annat. Har du modet och orken?

Monica

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *