Bästa lösningen finns runt hörnet

Ibland är vädret grått
Då kan det även vara grått inom mig

Jag har ett motto som har hjälpt mig i både riktigt svåra stunder och de smått trista dagarna. Det är att alltid tro och arbeta för att det kommer något riktigt bra om ett litet tag. Som jag skriver i rubriken “bästa lösningen finns runt hörnet”. Bland det svåraste jag har upplevt var för 25 år sedan. Blev förföljd och hotad till livet. Fick flytta runt på olika adresser och till slut hamna i en bostad med skyddad adress. Vad var nu bra med det? Bra var att få insikt i hur andra kvinnor i samma situation har det, många kanske inte lika starka som jag. Bra var att jag uppskattade mitt liv mycket mer och släpper konstakten med människor som gör mig illa.

Lyssna på

Bra också att jag en liten gråtrist dag tar tag i det gråa och driver bort det med något positivt. Kan vara en promenad, ett samtal med en kompis, några härliga slag på golfbanans driving range. Lyssna på sommarprataren och psykiatern Anders Hansen och unna dig motion och sömn, samt en god kompis. Det är de tre viktigaste ingredienserna för psykiskt välmående och hälsa.

Monica
Nyss hemkommen från golfbanan

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *