Mitt beteende

Vi är olika

Jag har under senare år kommit i kontakt med färgsprålet DISC.  Numera är jag certifierad i DISC. Även om det är tänkt att DISC ska vara en vägledning i dina professionella kontakter,  så är DISC onekligen en sanningssägare när det gäller ditt privatliv. Idag hade jag anledning att ta fram min rapport och fundera över en ny relation som engagerat mig sista tiden. Som ni kan se så kommer jag över 50% i färgerna rött och gult. Det innebär bl a att jag gärna provar nya arbetsuppgifter, säger rakt på sak vad jag tycker i en fråga, uppskattar raka budskap från min omgivning, är öppen för och är villig att satsa på utveckling. Det som motiverar mig är bl a att det är tillåtet att visa känslor och undvika surdegar.

Ingen beslutsvånda

När det gäller beslut så ska det gå undan. Kan fatta beslut på en begränsad mängd information och vill ha koll på situationen. Det här kan innebära att människor kan känna sig överkörda, vilket jag absolut inte vill eller har som mål. Har en självsäkerhet och entusiasm och är oberoende. Vill inte bli detaljstyrd och tappar intresset när andra inte håller mitt tempo. Den som har mycket blått i sin profil  vill ha alla detaljer klara, vänta och se och trivs med rutiner. I arbetet kan vi komplettera varandra. Vad innebär det privat? Jo jag går in i situationer med stor entusiasm och när min blå motpart inte kommer mig till mötes så blir det en sorg och jag söker nya vägar. Tålamod är inte min dygd och i min ålder så anser jag det är ok rent privat. De få år som är kvar får inte slösas bort utan ska gärna vara på topp. Därför har jag bott ensam i många år och undvikit allt som stört min harmoni. Det innebär också att det blir kollision när min nära relation vill ha en jämn lunk och att förändringar ska ta tid. Den tiden har inte jag.

Mina drivkrafter

Kort och gott är mina drivkrafter självförverkligande, omtanke, etik och moral. Däremot drivs jag inte av ekonomiska mål och makt. Det här har  märkts  tydligt då jag alltid har sökt arbetsuppgifter som inspirerat och utvecklat mig och gett mig stor frihet. Chefspositioner har aldrig lockat. Heller aldrig sökt egen vinning i privata relationer, snarare sökt det positiva i bemötandet.

Vill du

Vill du veta mer om dig själv?  Jag kan erbjuda en beteendestilsanalys som beskriver just ditt sätt att kommunicera med och relatera till din omgivning. Bra för dig som vill undvika kollisioner i arbete och privatliv.

Monica

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *