Singel eller tvåsamhet

Mitt liv

Här ser du en bild på mig som 15 åring. Det har alltså gått 57 hela år sedan bilden togs. En tillbakablick visar på familjeliv som längst i 17 år, äventyr med långa turer på mc  i Sverige och Europa, haft många trevliga och utvecklande anställningar och livet som företagare. Glad att jag vågat. Under våren har jag trappat ner företagandet. Fortfarande pigg på uppdrag men söker inte aktivt. Har då fått tid över till att tänka på hur livet blir som 72 år, med mycket fritid och singel. Tanken har lett till att vilja ut på dejtingmarknaden. Mycket lärorikt om det manliga släktet och inte minst om mig själv. Inser att mitt singelliv med möjlighet att hitta på nytt och sätta i verket utan förhandling med en partner är härligt. Men så finns den där längtan att få vara det självklara sällskapet i vardag och helg. Så i sommar har det varit turbulent och härligt, efter att väninnor och jag intensivt kastat oss ut t ex Happypancake. Förälskelse är en sjukdom som sagt och det blev en influensa som satte sig i både huvud och kropp.

 

Jag har insett

Att priset för tvåsamhet kan vara alldeles för högt. Jag är snabb och modig , ja kanske lite för våghalsig för somliga vilket är svårt att ändra på nu. Det innebär att hur mycket jag än tycker om en människa, så fungerar det inte med den som måste ha det invanda, tar mycket god tid på sig och har svårt för beslut som gynnar en tvåsamhet som ett härligt äventyr. Skulle säkert fungera i yngre år, men inte nu när tiden är utmätt. Så jag fortsätter mitt singelliv sedan 7 år och fokuserar på ett liv där glädje, vänner och utveckling står i fokus. Jag har inte tid  och energi till att stå still. Men visst finns det ett hopp om att hitta sin själsfrände som vågar och satsar på nytt, kanske ett liv i solen en stor del av vintern. Husvagn och Attefall är för mig något positivt.

Monica

 

 

 

4 kommentarer

  1. Hålla med dig Monica, att dejta men i samma åldern är att dejta någon väldig gamle, och ingen men vill har äldre dam! Frustrerande minst sagt. Det är enkelt i England (hemma) då en kan ljuga om sitt födelsedag här vi har den förbannad person nr! 🤭🤪🤪

  2. Hej Monica. Klarsynta reflektioner om relationer. Jag tror detta med att vara entreprenör i tanke och sinne är en viktig gemensam nämnare. Visst är det det du beskriver i texten att du är: snabb, modig och nyfiken också. Men svårigheten att hitta den rätta igen beror nog inte bara på ålder (Fast till viss del). Men kanske är det också så att vi är relativt sett inte så många heller?
    Ha en fin helg
    Hans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *